Pošlji povpraševanje

Protivlomni trezorji

Protivlomni trezorji so namenjeni za boljšo zaščito pred morebitnimi vlomilci. Na voljo so modeli različnih varnostnih stopenj.

Varnostno stopnjo S-2 po standardu EN 14450 (ECB-S) imajo modeli powersafe, ognjevarni (30 minut za papir) trezor firechamp in ognjevarna (60 minut za papir) varnostna omara office fire. Omara office fire je na voljo tudi z varnostno stopnjo EN 1.

Modela Samoa in papernorm, slednji je tudi ognjevaren, imata certifikat varnostne stopnje EN-0.

Certifikat varnostne 1. stopnje po standardu EN 1143-1 imajo modeli Monaco, Toscana, design EN-1, modeli Atlas, Opal fire in Fire profi, pa so tudi ognjevarni (stopnja LFS30P).

Varnostna stopnja   Modeli
2 po EN 1143-1   diamant premium, topas pro
3 po EN 1143-1   diamant super premium, rubin pro

Če bi vas zanimali trezorji višjih varnostnih stopenj, nas kontaktirajte.

Pomen varnostnih stopenj

Varnostna stopnja B po standardu VDMA 24992 pomeni, da je trezor (varnostna omara) dvostenske izdelave. Nudi omejeno zaščito pred vlomi.

Na podlagi standarda EN 1143-1 so trezorjem dodeljene različne stopnje, glede na to, kakšno protivlomno odpornost nudijo. To je, koliko časa je potrebno za delni in koliko za popolni dostop do vsebine trezorja. Stopnje po standardu EN 1143-1 si sledijo od 0 (najnižja) vse do 5. stopnje (najvišja). Kadar imajo posamezni modeli certifikat varnostne stopnje, to pomeni, da so bili testirani v neodvisnih inštitucijah (VdS, ECB•S…)

Od varnostnih stopenj oziroma pričakovane varnosti trezorja, je odvisna vsota, za katero je zavarovalnica pripravljena zavarovati dragocenosti, ki jih boste shranjevali v trezorju.